Jakobsen gaat voor derde etappe in de Tour de France

Tijdens het NK Jeugdwielrennen in Zuidland loste Fabio Jakobsen het startschot voor de junioren. Tijdens één van die races liep ik naar hem toe en vroeg het met hem ging. Is hij klaar voor de Tour de France?

“Mijn vrouw is hier geboren en getogen en zodoende ben ik hier komen wonen”, aldus een opgewekte Fabio.

NK Jeugdwielrennen
Zelf deed hij vroeger ook mee aan het jeugd NK: “Vanaf categorie 3 was ik erbij, dan ben je ongeveer 11 dus ik weet wat de jonge kinderen meemaken. Dat is wel iets wat je bijblijft.” Hij werd één keer kampioen: “In Lieshout met veldrijden werd ik Nederlands kampioen.”

Trainen
Hij had in de ochtend getraind: “De omgeving om te trainen is hier fijn. Veel wind, weinig stoplichten en een mooi parcours. Er zijn hier veel renners waarmee ik op pad kan.”

Tour de France
Hij viel in de elfde etappe tijdens de Giro en moest herstellen: “Helaas heb ik een zware valpartij gehad. Ik ben er goed van hersteld. Ik heb nog een klein plekje op mijn knie dat nog dichtmoet.”

3de etappe
Hij werkt toe naar de Tour de France “Nog drie weken te gaan. Ik ga nog naar de ronde van België en dan is het door naar Italië voor de start van de Tour. De 3de etappe moet ik er staan en die staat rood omcirkeld. Daarnaast zijn er in de eerste week nog twee kansen voor sprinters.”

Luister hier naar het volledige fragment terug:

Interview met Fabio Jakobsen tijdens het NK Jeugdwielrennen in Zuidland

Scroll naar boven