Nieuwegeiner Mark Jacobs is titelverdediger op NK bowlen

Nederlands kampioen bowlen Mark Jacobs verdedigt zijn titel op 25 mei tijdens het NK in Emmen. De Nieuwegeiner sprak met Ruben Driessen in radioprogramma The Sunday Move over zijn leven als kampioen.

,,Ik denk dat de titel Nederlands kampioen in elke sport een mooie titel is”, begint Jacobs zijn verhaal. ,,Het was de bekroning op een mooi seizoen.”

Ook dit jaar heeft Jacobs, naar eigen zeggen, een goed seizoen achter de rug. ,,Zeker aan het einde heb ik mooie resultaten behaald. In de Europese wedstrijden haal ik de finales. Ik heb dus een positieve mindset richting het volgende Nederlands Kampioenschap.”
Het doel van Jacobs is om de titel wederom binnen te slepen. ,,Ik denk dat dat voor iedereen geldt. Er doen zo’n zestig tot zeventig man mee, mijn doel is om in de top vier terecht te komen. Dan kan het in de finales voor iedereen zijn wedstrijd worden.”

Europees succes
Ook op Europees niveau kende Jacobs succes. Met het Nederlands team haalde hij een bronzen medaille op het EK. ,,Dat zijn mooie prestaties”, weet Jacobs, die in de ranking momenteel in de top 20 staat. ,,En we zijn pas halverwege het seizoen.”

Jacobs is werkzaam voor een productiebedrijf in Leerdam. ,,Ik werk in ploegendiensten en daar plan ik mijn trainingen omheen”, legt hij uit. ,,Daarnaast verloopt de communicatie met het bedrijf zeer prettig zodat ik mijn wedstrijden in Europa kan spelen. Mensen in het bedrijfsleven vind een topsporter vaak interessant, dus daar gaan de gesprekken vaak over.”

Jacobs is zo’n twintig jaar lid van de Nieuwegeinse bowlvereniging. ,,Maar ik ben al eerder begonnen met bowlen. Dat was in Maarssen en Utrecht. Het is begonnen met kinderfeestjes. Ik vond het leuk.” Het waren vader en moeder Jacobs die op zoek gingen naar een vereniging. ,,En daar stelde iemand voor om een keer een toernooitje te spelen. Daar behaalde ik meteen een podiumplek. Als kind ben je dan dolgelukkig en dat smaakt dan naar meer.” Op vijftienjarige leeftijd kwam Jacobs in het Nederlands jeugdteam terecht. ,,Zo is het balletje letterlijk en figuurlijk gaan rollen”, lacht hij.

Beluister hier het interview met Mark Jacobs:

Scroll naar boven