Geen lege stoelen tijdens de ceremonie

In de The Wedding Podcast met leveranciers ga ik in gesprek met leveranciers uit de trouwwereld. In deze zesdelige serie spreek ik met fotografe Marloes van der Linde. Zij is al ruim tien jaar actief en heeft veel ervaringen tijdens bruiloften.

Al vanaf kinds af aan heeft Marloes een passie voor fotografie: “Ik ging huilen als ik de foto niet mocht maken als klein kind op vakantie, en stiekem de camera van mijn ouders in beslag nemen als puber. Snel daarna kocht ik mijn eigen camera en ging ik mensen fotograferen. Daar vond ik mijn passie. De emoties en echte momenten, daar deed ik het voor.”

In de podcast bespreken we verschillende fases van een bruiloft zelf: het klaarmaken, first look, fotoshoot, de ceremonie, borrel en uiteindelijk het feest. In alle delen deelt ze ook tips voor het toekomstige bruidspaar.

Ceremonie
In de vierde aflevering bespreken we de ceremonie. Marloes noemt de belangrijkste momenten: “Eigenlijk de hele tijd, maar het begint met het opkomen van de bruid en de bruidegom. Dat gaat ook vrij snel voorbij, dus dat is belangrijk om snel goede foto’s maken.” Haar favoriete moment is de geloftes: “Als het bruidspaar wat tegen elkaar zegt vind ik prachtig, dan heb ik zelf ook soms tranen in mijn ogen.”

Tips
“De eerste tip is: maak het zo persoonlijk mogen, dat komt ook mooi terug in de foto’s. Mooie muziek tijdens de ceremonie levert hele mooie foto’s op, want dat zorgt voor emotie. Als ouders dan heel trots naar het bruidspaar kijken, dat vind ik de mooiste foto’s.” Een fotograaf moet ook goed kunnen bewegen tijdens de cerenomie: “Ik wil foto’s van alle kanten, dus ik moet makkelijk rond kunnen lopen. Er moet dus ruimte zijn aan de zijkanten. En lege stoelen moeten echt voorkomen worden, dat ziet er zo gek uit.”

Luister nu de aflevering over ceremonies terug:

Scroll naar boven