Een Externe Podcast

Wat zijn de mogelijkheden? 

Een Externe Podcast, wat zijn de mogelijkheden? 

Wat is een externe podcast? 

Externe podcasts hebben betrekking op podcasts die zijn gericht op een bredere doelgroep buiten de organisatie, zoals klanten, potentiële klanten, partners, investeerders of het algemene publiek. Hier zijn enkele mogelijkheden en voordelen van externe podcasts:

1. Marketingpodcasts

Podcasts kunnen een integraal onderdeel zijn van je marketingstrategie. Je kunt waardevolle inhoud creëren die de behoeften en interesses van je doelgroep aanspreekt, waardoor je publiek wordt aangetrokken en betrokken. Dit kan voor nieuwe klanten zijn, maar ook voor bestaande klanten. Via sociale media en nieuwsbrieven houd je via podcasts je doelgroep en klanten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Door middel van interactie creëren met je klanten en betrek je klanten bij je merk. 

2. Product- en servicedemonstraties 

Je kunt podcasts gebruiken om diepgaande informatie te geven over je producten of diensten. Dit kan helpen bij het uitleggen van complexe concepten en het uitleggen van hoe je aanbod de problemen van je klanten oplost. Voor webshops is dit ook interessant, bij elk product plaats je een korte podcast waardoor de klant direct uitgelegd krijgt wat de voordelen en kenmerken zijn van desbetreffende product of dienst. 

3. Informatie van experts 

Het uitnodigen van experts, invloedrijke personen of klanten als gasten op je podcast is waardevol. Dit zorgt voor boeiende gesprekken en biedt verschillende perspectieven en nieuwe inzichten voor de (toekomstige) klant of stakeholders (partners, leveranciers, aandeelhouders). Door interessante en informatieve content te presenteren, positioneer je jezelf en je organisatie als thought leader in je branche. Dit vergoot het vertrouwen van het publiek en zorgt voor nieuwe zakelijke kansen.

4. Recruitmentdoeleinden 

Podcasts zijn voor je HR-afdeling een mooie uitkomst. Naast een originele vacaturetekst is een uitleg van de functie middels een podcast op voorhand de ideale manier om de sollicitant duidelijkheid te geven over de functie. Hierin leg je de functie duidelijk uit, welke capaciteiten en vaardigheden iemand moet hebben en interview je een medewerker die de huidige functie uitvoert. Hierdoor is de kans op een goede fit groter! 

5. Verspreiden van externe (video)podcasts

Voor het verspreiden van een podcast heb je een hostingpartij nodig (zoals Springcast). Middels een hostingservice verspreid je de podcast via de bekende podcastkanalen. Wanneer de podcast ook met video is opgenomen, verspreid je de hele podcast of snippets via nieuwsbrieven, direct naar klanten, op je website, op Instagram/Tiktok en andere sociale mediakanalen. 


6. Tip: Begin met een concept. 

Een podcast is leuk, maar waar begin je? Klik hier voor een uitleg hoe je een podcast begint. 


Kortom, een podcast maken is leuk maar ook lastig. Hulp nodig? Druk op de knop en vraag een offerte op!


Een offerte aanvragen? Laat dan nu uw gegevens achter! 


    Telefoonnummer

    +31625470499

    email Address

    ruben@driessound.nl

    The Socials.